We vertellen graag meer over onze stichting, omdat we trots zijn op wat we voor de egels kunnen betekenen. We zijn een organisatie die gedragen wordt door een aantal enthousiaste vrijwilligers met een al even enthousiast bestuur.
Doelstelling
Stichting Egelopvang Roosendaal e.o. is gericht op het tijdelijk opvangen van egels die door ziekte, verwonding of verwezing, door direct of indirect menselijk handelen of nalaten, tijdelijk niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven, met het doel deze dieren te verzorgen en te revalideren voor een zo spoedig mogelijke terugkeer naar de natuur.
Beleidsplan
De stichting is erop gericht te fungeren als opvangcentrum voor het tijdelijk verzorgen en revalideren van de egels die niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven. De opvang is erop gericht een zo spoedig mogelijke terugkeer van de dieren naar de natuur te bevorderen. Daarbij wordt zoveel mogelijk voorkomen dat de dieren onnodige stress ervaren of letsel oplopen. Er wordt voor gezorgd dat de dieren zoveel mogelijk hun eigen natuurlijke gedrag kan blijven vertonen na de terugkeer naar de natuur. De opvang geeft waar mogelijk ook voorlichting over de wilde flora en fauna, in het bijzonder aan personen die de dieren ter opvang komen brengen, en draagt actief uit dat de wilde inheemse flora en fauna en de natuurlijke processen die daarbij horen, niet verstoord mogen worden.
Lees ons hele beleidsplan hier.
Bestuur
M.J.C. (Miranda) Nuijten – Voorzitter
L.J.J.M. (Bert) Klijs – Secretaris
E.A. (Lies) Zijlstra – Penningmeester
C.J. (Cor) Gabriëls – Algemeen Bestuurslid
Beloningsbeleid
Bestuursleden van de Stichting ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden, maar zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte onkosten. Zo staat het trouwens ook vermeld in artikel 4 lid 5 van de statuten van de Stichting.
Datzelfde recht op vergoeding van hun onkosten geldt beslist ook voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de Stichting. Uitvoerende vrijwilligers kunnen een reiskostenvergoeding ontvangen. Voor hen zijn door het jaar heen tevens enkele waarderingsmomenten ingericht, waarop hen een attentie wordt aangeboden; bijv. bij een speciale gebeurtenis in hun leven, op het einde van het kalenderjaar en op de jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst. Daarnaast krijgen ze dagdagelijks kosteloos koffie/thee en soep aangeboden.
Eén vrijwilliger, die tot taak heeft de coördinatie en aansturing van de uitvoerende vrijwilligers vorm te geven, ontvangt thans een maandelijkse vergoeding, tot een maximum van € 1.900,- per jaar.
Financiële verantwoording
ANBI-Standaardformulier publicatieplicht
Oorkondes
De Egelopvang heeft met trots verschillende oorkondes in ontvangst mogen nemen:
Van links naar rechts en met de klok mee:
Partij voor de Dieren: Goed Brabants Voorbeeld
Omroep Brabant: Kandidaat Brabander van het Jaar
Dierenbescherming: Onderscheiding
GroenLinks: POR-prijs
Gemeente Roosendaal :
De Groene Handdruk